Restaurant Vogelhuis-Oranjerie, Texel

Luxe hotelkamers met koud én warm water: een unicum in de jaren ’30. Met hun warme, persoonlijke aanpak won het familiebedrijf Vogelhuis-Oranjerie al snel een plekje in het hart van zowel lokale bewoners als de toeristen. Inmiddels zijn ze al 80 jaar het voorbeeld van Texelse gastvrijheid. ’s Zomers voorziet het team van Anton van der Vis dagelijks maar liefst 300 gasten van een heerlijke maaltijd!

Anton vertelt met trots over de historie van Vogelhuis-Oranjerie. “In 1934, toen het toerisme hier nog in de kinderschoenen stond, lieten mijn opa en oma een extreem luxe hotel bouwen. Alle kamers hadden stromend water, koud én warm, en elektrisch licht. Erg bijzonder in die tijd! Texel stond toen al bekend om de prachtige natuur en de vogels. Mijn grootouders besloten daarom de kamers geen nummers, maar vogelnamen te geven. Hotel ’t Vogelhuis was geboren.”

Geheim van gastvrijheid

Vanaf 1992 gaat ’t Vogelhuis verder als restaurant onder de naam Vogelhuis-Oranjerie. (Oranjerie betekent kas. De nieuwe serre, boordevol prachtige bloemen en planten was de inspiratie voor de toevoeging aan de naam.) Al snel wordt het één van de populairste zaken op Texel. Het geheim zit hem volgens Anton in de gastvrijheid. “We willen dat iedere gast zich thuis voelt én hebben een zeer uitgebreide menukaart met vriendelijke prijzen. Of je nu een pannenkoek wilt eten of een zeetong, gewoon een kopje koffie wilt drinken of een feest wilt vieren, bij ons staat de deur voor iedereen open! De gezellige open haard, prachtige serres en een groot terras met omheinde speeltuin maken dat jong en oud zich hier uitstekend vermaken.”

Continue innovatie

Vogelhuis-Oranjerie staat nooit stil. “Zo lang ik mij kan herinneren, gebruiken we de winter om te verbouwen of de inventaris te vernieuwen. In 2016 zijn het terras en de speeltuin vernieuwd. In 2017 hebben we de tafels en stoelen vervangen en volgend jaar wordt de gehele keuken aangepakt. Het is zelfs zo extreem dat het gasten direct opvalt als er een jaar niét rigoureus iets is veranderd. ‘Niet verbouwd dit jaar?’ wordt er dan gevraagd. Nee, stilzitten zal hier nooit gebeuren. Wij willen altijd vooruit blijven gaan!”

Klaar voor de toekomst dankzij booq

Anton wil klaar zijn voor de toekomst, daarom koos hij voor kassasysteem booq. Omdat booq flexibel is kan het Vogelhuis altijd inspelen op de wensen van de gasten. De communicatie verloopt veel beter dan in het verleden. Én waar Anton ook is, zolang hij internet heeft, heeft hij inzicht in de resultaten.

Koppelingen

Wat bij Restaurant Vogelhuis-Oranjerie uitstekend tot zijn recht komt is de combinatie van de kassa met andere booq Bricks zoals booq Bar- en Kitchen Manager. Door de koppeling met booq Personeelsplanner en payrollsoftware Nmbrs heeft de accountant binnen twee minuten na goedkeuring van de uren de benodigde informatie om de salarisbetaling te doen.

Net als Vogelhuis-Oranjerie inspelen op behoeftes van de gasten dankzij kassasysteem booq? Neem vrijblijvend contact met ons op!

.