Flying Dutchmen Cocktails, Amsterdam

Van een uit de hand gelopen bijbaan tot wereldwijde erkenning als bartender én een eigen zaak. Tess Posthumus en Timo Janse hebben beiden de nodige cocktailprijzen in de wacht gesleept. Tess staat zelfs al 3 jaar in de top 10 van beste bartenders ter wereld. Niet verrassend dus dat Amsterdam nog maar nét hun cocktailbar rijker was, of Flying Dutchmen Cocktails werd al genomineerd tot Best New International Cocktail Bar!

Dreamteam ‘TNT’ (Tess & Timo) leerden elkaar kennen als collega’s bij Door 74, waar het plan voor een eigen cocktailbar ontstond. Ze droomden van een eigen zaak waarin ruimte is voor de klassiekers. Tess: “We willen mensen laten zien dat er achter iedere cocktail een verhaal, geschiedenis en cultuur zit. Hoe mooi zou het zijn als de cocktail écht onderdeel wordt van de Nederlandse drinkcultuur?”

De ambities zijn hoog, en daarom wilden ze een kassasysteem dat hen hierbij ondersteunt: booq POS. Volgens Tess was hun belangrijkste eis een gebruiksvriendelijk, flexibel en betrouwbaar systeem. “Cocktails pas je vaak aan je doelgroep aan, en dat doet wat met de prijs. Een flexibel kassasysteem met een goede backoffice is dan een must. booq is superoverzichtelijk. Ook nieuwe medewerkers kunnen direct aan de slag. Ik zou het zeker aanraden aan collega’s.” Timo vertelt enthousiast dat hij niets tegenkomt dat níet mogelijk is. “Voor mij is gebruiksvriendelijkheid belangrijk en dat ik realtime de stand van zaken kan bekijken. Ik kan bijvoorbeeld de kaart eenvoudig aanpassen, en ondertussen kunnen ze in de bar gewoon doorwerken. Ik kan niet anders dan het aanbevelen.”

Net als Flying Dutchmen Cocktails aan de slag met booq en de booq backoffice? Neem vrijblijvend contact met ons op.