Features booq BI

Met BI stuur je jouw zaak bij op basis van data in plaats van op gevoel. Je verbetert je menu, haalt meer omzet door ruimte- of salespoints te optimaliseren én je bevordert de prestaties van jouw medewerkers. Hieronder een opsomming van enkele features:

Dashboard met tegels

Via de dashboards heb je altijd inzicht in realtime data. Een dashboard is opgebouwd uit een verzameling van tegels. Zo zie je linksboven bijvoorbeeld een tegel die omzet per maand laat zien in een staafdiagram.

Via het ‘hamburgermenu’ zie je welke standaard dashboards er voor jou beschikbaar zijn en kun je switchen. Standaard krijg je de eerste 3 maanden gratis Basis+ ter beschikking om een kickstart met je data te maken!

Opbouw in 4 niveaus

In ieder dashboard zit dezelfde logische opbouw. Zo zeggen de bovenste drie tegels iets over periodes en de tweede rij gaan over locaties. Daarop volgt rij drie met tegels over productgroepen en rij vier met tegels over medewerker-prestaties.

  • Periodes

Hier krijg je inzicht in de omzetten in bepaalde periodes zoals per maand, per dag van de week en de omzet uitgesplitst naar uur en dag.

  • Locaties

Hier worden alle filialen en salespoints weergegeven. Of het nu om één filiaal gaat of multi-filiaal.

  • Productgroepen

Hier krijg je inzicht in de omzet en het verkochte aantal producten per omzetgroep, productgroep en specifieke producten.

  • Medewerkers

Hier zie je hoe medewerkers presteren in termen van verkoop. Je ziet in één overzicht de hoeveelheid omzet die iedereen creëert.

Deepdive

Een deepdive op alle tegels is mogelijk door een ander dashboard te selecteren. Die dashboards geven je de benodigde achtergrondinformatie om zo antwoord op de vraag te krijgen waarom Mike en Dinja aanzienlijk meer verkopen dan anderen. Verkopen ze orders met een hogere gemiddelde waarde? Werken ze simpelweg meer dagen dan anderen? Of werken ze alleen op de dagen dat er standaard grote drukte is?

Tegel-filters

Door tegelfilters te gebruiken kun je eenvoudig een selectie maken van specifieke data. Het dashboard is standaard ingesteld op 12 maanden. Wanneer er binnen tegels mogelijkheden zijn om te switchen van weergave, dan zie je dat rechtsonder. Een voorbeeld is om te switchen naar een weergave per jaar, kwartaal of per week. Óf gebruik de datumfilters om snel een selectie te maken van feestdagen.

Naast deze mogelijkheid heeft iedere tegel andere extra functies. Zo kun je op de pijltjes klikken om een tegel in fullscreenmodus te bekijken. Klik je op de drie puntjes , dan krijg je meerdere opties. In één muisklik exporteer je de tegel desgewenst naar PDF of Excel-formaat. Wil je een bepaalde filter ongedaan maken? Dan druk je linksonder in de tegel op de button ‘ongedaan maken’.

Legenda-filters

Bij specifieke tegels is het mogelijk te filteren met behulp van de legenda. Binnen de legenda kun je bijvoorbeeld 1 of meerdere dagen selecteren en vergelijken door erop te klikken. Als je bijvoorbeeld meer informatie wil hebben over de omzet in augustus, klik je binnen de tegel ‘omzet per maand’ op ‘augustus’.

Daarnaast kun je snel filteren op omzetgroepen. De omzetgroepen zijn gelijk aan als gedefinieerd in de booq backoffice. Wanneer je op ‘bieren’ en ‘frisdranken’ klikt, dan zie je in het dashboard alleen de data die relevant is voor deze twee omzetgroepen.

Meer weten?

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op.

.

Bedrijfsnaam*
Contactpersoon*
Vestigingsplaats*
E-mailadres*
Telefoonnummer*

.