3 belangrijke voordelen van werken met een tabletkassa

door Bas

Welk kassasysteem je bedrijfsvoering het beste ondersteunt, hangt helemaal af van het type horecazaak. Een van de beschikbare kassatypes is de tabletkassa – er zijn allerlei types op de markt waarvan zeker de meest moderne vaak diverse voordelen hebben over de meer traditionele ‘vaste kassa’. Hieronder zetten we de drie belangrijkste voordelen van het werken met een tabletkassa voor je op een rij!

 

Mobiliteit

Het ligt voor de hand, maar is zeker goed om te benadrukken: een tabletkassa (vaak een ipad kassa) is een stuk mobieler dan de gemiddelde vaste kassa. Je kunt hem afhankelijk van het soort dienst eenvoudig op een andere plek in de zaak of op de counter zetten, het is een ideale handheld om aan tafel bestellingen mee op te nemen, plus je kunt altijd en overal volop gebruik maken van de mobiele flexibiliteit. Snel kunnen schakelen is bijna in elke horecazaak relevant, dus is de mobiliteit van een tabletkassa erg handig!

 

Lage investering

De gemiddelde tabletkassa is een stuk goedkoper dan menig vast kassasysteem horeca, terwijl ze vaak wél net zoveel features hebben. En dus heb je zo’n tabletkassa ook een stuk sneller terugverdiend. Gaat er een keer een kapot? Dan is het ook niet zo’n investering om deze snel te vervangen, wat met een vaste kassa vaak wél het geval is. Ook voor starters is zo’n tabletkassa een makkelijke eerste stap: je hebt geen dure hardware nodig en met enkel een printertje kun je met je tablet direct aan de slag. Gekoppeld met een mobiele pin kom je helemaal beslagen ten ijs: mobiel bestellen én betalen bespaart tijd én geld.

 

Korte leercurve

In een goede kassa-app voelt haast elke medewerker zich snel thuis. We zijn tenslotte zo gewend aan het werken met en in apps op onze smartphones dat de betere kassa-apps voor tablets meestal weinig geheimen hebben. Kies voor een app die zich aanpast aan je zaak, zodat je bijvoorbeeld kunt opschalen of afschalen qua aantal devices wanneer nodig, of waarbij je zelf kunt kiezen of je wilt werken met een Android- of Apple-besturingssysteem. Let ook op dat graag geziene features zoals snel rekeningen kunnen splitsen of kunnen wisselen tussen categorieën en menu’s enorm slim geregeld zijn. Sommige POS-platforms laten ook zien hoeveel voorraad van bepaalde menu-items nog beschikbaar is, zoals bijvoorbeeld van de dagschotel. Zo hoeft de bediening nooit meer terug naar de tafel om te vertellen dat de keuken een bepaald gerecht niet meer heeft, maar kan direct aan tafel geschakeld worden. Fijner voor de bediening, maar vooral ook voor de gast!

 

Een lage investering en uniek veel flexibiliteit, dat is wat een tabletkassa je biedt. Sla ze zeker niet over bij je zoektocht naar het ideale kassasysteem en ontdek de voordelen!

 

Hulp nodig bij de zoektocht naar jouw tabletkassasysteem? Neem contact met ons op.